Column 2: Slagroombussen bij Jumbo, Poiesz, Lidl en Plus hebben de juiste tuitjes om de rolletjes vol te plempen

Columnist Herman Sandman heeft heel wat losgemaakt met zijn column in Dagblad van het Noorden over zijn frustraties met moderne spuitmondjes voor slagroomspuitbussen. Hij kreeg zoveel reacties dat hij er een tweede column aan heeft gewijd.

Sandman kreeg via e-mail en social media goede tips van zijn lezers: “Slagroombussen bij Jumbo, Poiesz, Lidl en Plus hebben de juiste tuitjes om de rolletjes vol te plempen.”

Tuitje #2

Daar zat ik dinsdag even goed mis met de klaagzang over de moderne tuitjes op de slagroombussen en dat je daarmee de Vegter-rolletjes niet meer in komt.

 

Wat blijkt: in de doos zit gewoon een extra spuitmond. Kun je in plaats van dat nieuwerwetse ding monteren en klaar. Had ik nog nooit gezien.

 

,,Staat er in koeienletters op’’, reageerde mijn vrouw.

 

,,Maar daar kijk ik toch niet naar. Ik bedoel: wie leest tekst op een pak Vegter-rolletjes?’’

 

,,Is volgens mij al een paar jaar zo.’’

 

Dat de mailbox vol stroomde en de telefoon roodgloeiend stond is wat overdreven, maar voor half tien had ik al twee man aan de lijn. Ze wezen me op de service van Vegter. Ik bleef mezelf herhalen: ,,Ja, nee, nooit geweten. Compleet nieuw voor mij. Blijkbaar open ik de doos steeds aan de verkeerde kant.’’

 

Ook melden de heren en dat kwam later via mailtjes, Twitter, Facebook en Messenger eveneens tot mij: de slagroombussen bij Jumbo, Poiesz, Lidl en Plus hebben de juiste tuitjes om de rolletjes vol te plempen. Nooit geweten, nooit gezien, niet goed opgelet.

 

Al had de eerste beller geen vertrouwen in het tuitje van Vegter: ,,Vind ik niks. Past niet goed. Gewoon goeie spuitbus kopen.’’

 

Zal ik doen. Net als beter opletten. Iedereen bedankt voor de reacties en tips (‘de spuitbus met het juiste tuitje moet op de Werelderfgoedlijst!’) en sorry voor de overlast.

 

Had niet moeten wezen.