Columnist Herman Sandman van Dagblad van het Noorden wil weer ouderwets slagroom in nieuwjaarsrolletjes van Vegter kunnen spuiten

Nieuwjaarsrolletjes van Vegter moet je zonder problemen mudjevol kunnen volspuiten met slagroom, vindt columnist Herman Sandman van Dagblad van het Noorden. De columnist vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat producenten van slagroombussen jaren geleden de spuitmondjes dusdanig hebben veranderd dat je geen rolletjes meer kunt vullen. “Het is frustrerend, sterker: gekmakend.”

Herman Sandman schreef de volgende column voor Dagblad van het Noorden:

Dat !@%$*&tuitje

Een enkele keer pak ik er nog twee, soms drie, maar het is niet meer hetzelfde.

 

Een rolletje, van Vegter, daar moet slagroom in. Maar dat is al een paar jaar een onmogelijkheid, sinds alle spuitbussen in de winkel zo’n nieuw tuitje hebben.

 

Ik snap dat niet.

 

Het is frustrerend, sterker: gekmakend. Omdat een of andere oeno bij de designafdeling van de slagroom en/of spuitbussenfabrikanten óf nog nooit van Vegter-rolletjes heeft gehoord, óf in de stand staat dat iets nieuws altijd goed is, rot niet wat, komt hij of zij met een ‘innovatie’ en zitten wij met de gebakken peren.

 

Het moderne tuitje, dat er uitziet alsof er een rotje in is ontploft, daarmee kun je mooie roosjes maken. Ik heb daar niks op tegen, maar bij rolletjes werkt het voor geen meter.

 

Een spuitbus heeft een dunne rechte tuit nodig, om de slagroom te kunnen injecteren.

 

Dat rolletje moet gewoon mudjevol. Met die nieuwe dingen kom je nog geen centimeter naar binnen.

 

Ik vind het niks.

 

Het kan zijn dat ik verkeerd kijk, maar in elke winkel zoek ik naar spuitbussen met een goede tuit en ik vind ze niet.

 

Een traditie is om zeep, een heerlijkheid slechts half zo lekker. Natuurlijk, ook zonder slagroom zijn Vegter-rolletjes goed binnen te houden, maar waar ik slecht tegen kan is dat iets dat goed was, waar generaties mee groot zijn geworden, verkloot is.

 

Ik snap dat echt niet.

Gratis slagroomspuitmondje van Vegter

Vegter levert overigens sinds de wijziging van de spuitmondjes op de slagroombussen overigens zelf een gratis alternatief paars spuitmondje mee. Dit spuitmondje van Vegter past op iedere slagroomspuitbus.