Bel ons: +31 (0) 598 392 273 - Mail: info@vegter.nl
Revolution Slider Error: Slider with ID: 0 Not Found

Met Vegter’s Rolletjes kunt u eindeloos variëren

vegters rolletjes met cassatavulling

Rolletjes met Cassatavulling

Een heerlijke variatie met gekonfijte vruchten en bittere chocolade. In plaats van slagroom wordt ricotta gebruikt, een zachte en frisse Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk.

Voor ongeveer 6 rolletjes:

  • 6 Vegter’s Rolletjes
  • 50 gram ricotta
  • 110 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gram gekonfijte vruchten (fijngehakt)
  • 40 gram gekonfijte sinaasappelsnippers (fijngehakt)
  • 40 gram bittere chocolade (fijngehakt)
  • 40 gram bittere chocolade (geraspt)
  1. Meng de ricotta, de basterdsuiker en de vanillesuiker door elkaar tot een stevig mengsel.
  2. Roer de gekonfijte vruchten, sinaasappelsnippers en chocolade door het mengsel.
  3. Schep het ricottamengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond en vul de Rolletjes.
  4. Garneer de Rolletjes met de geraspte chocolade.

vegters rolletjes met citroenbotervulling

Rolletjes met Citroenbotervulling

Een aangenaam samenspel van zoete poedersuiker en frisse citroenrasp, waarmee u zich even naar een zonnig oord kan laten voeren.

Voor ongeveer 10 rolletjes:

  • 10 Vegter’s Rolletjes
  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 2 (biologische) citroenen
  1. Maak de citroenen goed schoon. Niet-biologische citroenen hebben een waslaagje dat niet lekker is om te eten. Trek eventueel met een zesteur een paar schilletjes van de citroen en rasp de rest van de schillen van beide citroenen.
  2. Roer de boter met poedersuiker en twee eetlepels citroensap in ongeveer 5 minuten luchtig.
  3. Voeg de citroenrasp (eventueel kan 1 eetlepel  worden achtergehouden voor garnering) toe en roer deze door het botermengsel.
  4. Doe de boter in een spuitzak met gekartelde spuitmond en vul de Rolletjes met de boter.
  5. Garneer het geheel met de overgebleven citroenschilletjes.
  6. Laat in de koelkast kort opstijven.

aardbeienfool

Aardbeienfool

Een smaakvol, traditioneel Engels dessert met aardbeien. Een simpele fool kan al snel gemaakt worden door slagroom te kloppen en daar gepureerd fruit in te vouwen.

  • 250 gram aardbeien
  • 125 ml slagroom
  • 225 gram volle kwark
  • 2 theelepels limoensap
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 4 Vegter’s Rolletjes
  1. Was de aardbeien, dep ze droog en verwijder de kroontjes. Houd eventueel de grote exemplaren achter, om mee te garneren.
  2. Prak de aardbeien fijn in een kom.
  3. Klop de slagroom bijna stijf.
  4. Mix de kwark, limoensap en suiker tot een luchtige massa.
  5. Schep de aardbeien voorzichtig door de kwark.
  6. Doe daarna hetzelfde met de slagroom.
  7. Verdeel het mengsel over vier hoge glazen en ca. 1 uur in koelkast laten opstijven.
  8. Snij de achtergehouden aardbeien in dunne plakjes.
  9. Garneer de aardbeienfool met plakjes aardbei en Rolletjes.

recept

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...